Traditionelle Retter Og Specialiteter Fra Det Tjekkiske Køkken

Indholdsfortegnelse:

Video: Traditionelle Retter Og Specialiteter Fra Det Tjekkiske Køkken

Video: Traditionelle Retter Og Specialiteter Fra Det Tjekkiske Køkken
Video: 1. tjekkiske video 2024, September
Traditionelle Retter Og Specialiteter Fra Det Tjekkiske Køkken
Traditionelle Retter Og Specialiteter Fra Det Tjekkiske Køkken
Anonim

Tjekkisk køkken vil nemt imponere enhver turist: lækre og sindssygt appetitlige retter, meget store portioner, lave priser. Hvis du har besluttet at besøge Prag, bør du helt sikkert nyde det unikke traditionelle køkken. Overrask dine sanser og fordyb dig i en uforglemmelig kulinarisk rejse, som selv de største gourmeter vil sætte pris på.

Se nogle i de følgende linjer traditionelle retter og specialiteter fra det tjekkiske køkken:

1. Svinekød

Ristet svinekød er en af de mest berømte tjekkiske rettersom enhver turist bestemt burde prøve. Smagen er fantastisk, og takket være den specielle tilberedningsmetode er kødet så ømt, at det bare smelter i munden. Før madlavning skal den marineres i en duftende marinade af øl med krydderier.

2. Filet på fløde

Dette er sandsynligvis den første skål, som enhver kødelsker skal prøve i Tjekkiet. Dette er faktisk en filet på en cremet canapé. Det serveres normalt med bløde kartoffelboller, flødeskum og duftende tranebær- eller jordbærsauce.

Usædvanlig kombination - uforglemmelig smag. Traditionelt tjekkisk køkken betragtes som en reel fristelse og gastronomisk attraktion, hvorfor mange af retterne serveres i mange fine restauranter rundt om i verden, herunder Svíčková na smetaně.

3. Dumplings

traditionelle tjekkiske dumplings
traditionelle tjekkiske dumplings

Denne forretter ligner oftest vores brød, men lidt fugtigt i udseendet. Faktisk er det en dej med kartoffelfyldning, og i Prag serveres dumplings normalt med kødretter (især dem tilberedt med en tyk sauce).

4. Den druknede mand

Populær tjekkisk øl morgenmadsom kan prøves i næsten enhver restaurant i Prag. Utopenec er en ret usædvanlig skål, da det er skiver pølser, der er tæt dækket af løg. Det serveres oftest med en sauce, der kan være anderledes og er en ideel kombination til din yndlings mørke tjekkiske øl.

5. Hermelinost

Dette er en traditionel tjekkisk ost, der er værd at prøve i flere typer: frisk, stegt, sur. Frisk hermelin er en blød og fedtet ost med hvid skimmel, der ligner fransk Camembert. Det passer godt til vin, da det ofte marineres og kan dyppes i olivenolie. Den serveres altid med hvidløg, masser af løg og peberfrugt.

6. Bramborak

Dette er en ganske populær gademad i Prag, som normalt kan smages på messer, livlige torve og restauranter. Det er stegte pandekager med kartofler, men meget store og ofte garneret med surkål.

7. Oksekød

Det her skålpris Tjekkisk | er lige så populær i dyre restauranter og små restauranter. Repræsenterer ristede og let røget svinekød i en dressing med honning sennep. Serveres med frisk brød, sød skov eller chilisauce.

8. Hvidløg

Den duftende tjekkiske hvidløgssuppe er en utrolig velsmagende ret, som du bør prøve, hvis du beslutter dig for at besøge Prag. Det er tilberedt af røget kød med ribben og tilsætter kun kartofler til vegetabilsk bouillon, og den ristede svinefedt giver en særlig smag. Aromatiseret med urterne spidskommen, oregano, peber og salt efter smag.

9. Trdelnik

traditionel trdelnik
traditionel trdelnik

Foto: theslovakiatimes

Dette er en meget populær gademad i Prag blandt turister - lækre kager, hvis aroma kan mærkes længe før du ser teltet ved navn Trdelník. De smager som boller: let fugtige indvendigt, men sprøde på ydersiden og er moderat søde. Drys kanel over og bages på spyd, så de er hule indeni.

10. Valmuefrøkage

Dette er en klassisk ostekage med en sød valmuefyldning. I Prag kan denne marmelade købes både på gaden eller i bagerier og bestilles på forskellige caféer. Hvis du elsker slik, vil du sikkert også lide denne søde fristelse traditionelt tjekkisk køkken.

Selvom du ikke planlægger at rejse til Tjekkiet snart, forhindrer dette dig ikke i at eksperimentere med dine kulinariske kreationer derhjemme. Fordyb dig i en verden af lækre og utroligt appetitlige tjekkiske retter sammen med deres traditionelle retter og delikatesser.

Anbefalede: