Culinary Coryphaeus Handbook: Hvordan Man Laver En Lækker Og Attraktiv Pasta Selv

Indholdsfortegnelse:

Video: Culinary Coryphaeus Handbook: Hvordan Man Laver En Lækker Og Attraktiv Pasta Selv

Video: Culinary Coryphaeus Handbook: Hvordan Man Laver En Lækker Og Attraktiv Pasta Selv
Video: Easy 10-Minute Alfredo Pasta With Rosé Wine | #SoBasic 2024, September
Culinary Coryphaeus Handbook: Hvordan Man Laver En Lækker Og Attraktiv Pasta Selv
Culinary Coryphaeus Handbook: Hvordan Man Laver En Lækker Og Attraktiv Pasta Selv
Anonim

Typerne af pasta adskiller sig ikke kun i form, men også i sammensætning, farve og smag. Dejen til den klassiske italienske pasta, der sælges tørret, er lavet af hård hvede, semula, vand og salt. Olivenolie og æg tilsættes undertiden til frisk pasta.

En anden velkendt sort er den asiatiske spaghetti. Disse er hvid spaghetti fra rismel og gennemsigtig spaghetti fra bønnestivelse. Det specielle ved dem er, at de kun suger i koldt vand.

For at fremstille frisk pasta derhjemme har du brug for kvalitetsprodukter, ca. 1 time og en maskine til at rulle pasta, men du kan undvære den. Hvis du ikke har en sådan enhed, vil du i de følgende linjer lære at tilberede, tørre, farve og tilberede pasta derhjemme.

Hjemmelavet pasta

Nødvendige produkter: 300 g hvedemel, 3 store æg, 30 ml olivenolie, 1 knivspids salt

Fremstillingsmetode: Disse produkter vil være nok til 4 portioner pasta som hovedret. Melet sigtes, og der er lavet en brønd i det. Tilsæt æg, olivenolie og salt gradvist. Ælt dejen udefra ind.

Ælt dejen, indtil den er glat og homogen. Tilsæt om nødvendigt mere mel eller vand. Dejen anbringes i en skål og får lov til at hvile i 1 time ved stuetemperatur. Rul ud i et meget tyndt lag på en melet overflade eller kør i portioner gennem en pastamaskine.

Lad de færdige ark pasta tørre et stykke tid. Fold derefter og skær med en kniv i den ønskede form. Lad pastaen tørre i 30 minutter på kogepladen, og læg den derefter i kogende, saltet vand. Formålet er ikke at blødgøre og ikke holde fast under madlavningen.

Pastaen tørrer bedst på en speciel tørretumbler, da luften når den overalt. Selvfølgelig kan den også tørres på køkkenhåndklæder. På tørretumbleren tørrer den fuldstændigt på cirka 12 timer. Den tørre pasta kan opbevares i op til 3 uger i en tæt lukket beholder på et køligt, mørkt sted.

Hjemmelavet pasta kan blive endnu mere speciel, når den farves med forskellige aromatiske krydderier og grøntsager. For ikke at blødgøre dejen kan der tilsættes mere mel. Se i galleriet ovenfor, hvordan du kan lave din egen farverige pasta, inden du tilbereder den.

Hvordan man laver pasta?

Tilberedning af pastaen er også en meget vigtig proces til forberedelse af opskrifter med den. Det vigtigste er, at puljen er stor. Til 100 g pasta har du brug for 1 liter vand og 1 tsk. sol. Efter kogning tilsættes vandet til pastaen og omrøres med jævne mellemrum for at forhindre klæbning.

Pastaen skal ikke koges, den skal være lidt fast i midten - dvs. al dente. Den nøjagtige varighed af tilberedningen afhænger dog af typen af pasta. Normalt når det er klar, er det angivet på pakken.

For dej med hovedingrediens hård hvede tager det 8-10 minutter, og for frisk pasta med æg tager det 3 minutter. Server straks efter kogning eller bland med sauce. Ellers klæber pastaen fast.

Anbefalede: