Hvad Er Det Polske Køkken Berømt For?

Video: Hvad Er Det Polske Køkken Berømt For?

Video: Hvad Er Det Polske Køkken Berømt For?
Video: Песочный Торт Пани Валевская. Наслаждение в каждом кусочке! 2024, September
Hvad Er Det Polske Køkken Berømt For?
Hvad Er Det Polske Køkken Berømt For?
Anonim

Det polske køkken er en kombination af elementer, der er vedtaget af madlavningstraditionerne fra forskellige nationaliteter, der har beboet landet på forskellige tidspunkter - jøder, ukrainere, hviderussere og litauere.

Polen er frem for alt berømt for sine meget velsmagende røget køddelikatesser, som værdsættes over hele verden. Pølser fremstilles i henhold til gamle opskrifter ved hjælp af rygemetoder over røg fra enebarkviste eller duftende frugttræer.

En vigtig rolle spiller suppen ved at bruge rigdom af grøntsager eller andre retter med grøntsager og kød, der fås fra landbruget.

Borsch
Borsch

En af de mest populære er borsch, som i Polen tilberedes med rødbeder, som regel serveres med ørestegte ører. En anden lækker suppe er zhurek, som er lavet af rugmel og svampe.

Polernes nationale skål kaldes bigos og koges i tre dage. Det tilberedes af surkål og flere typer kød, røget pølser og svampe.

Bigos
Bigos

Faktisk er surkål en uundværlig ingrediens i mange polske retter såvel som en fantastisk salat. Den er lavet af saltet, gærbar skiver i hvidkål.

Værdsat som en rig kilde til C-vitamin, PP og mange B-vitaminer. Det bruges også til at fremstille traditionel polsk sarma, bedre kendt som duer.

I udseende adskiller de sig fra dem, der er kendt i Bulgarien, da de er meget større, lange og har en næsten rektangulær form. Pickles er også til stede i de fleste feltborde.

Tærter
Tærter

Til de særligt populære svinekødsretter er det værd at tilføje den ristede og kogte svinekødsskulder samt grød - en slags blodpølse.

Kashanka blev engang betragtet som en typisk hjemmelavet skål, men i dag serveres den som en delikatesse i de bedste restauranter med traditionelt polsk køkken. Han har gjort den samme svimlende karriere med svinefedt - smeltet svinefedt med stykker kød, krydderier, løg og hvidløg, sort peber, salt og aromatiske urter.

Det polske køkken er også kendt for sine storslåede dumplings og dumplings, som i Polen tilberedes med en række fyld. Pieries fyldt med hakket kød, surkål, svampe, ost eller frugt er især populære.

Hvis du vil tilberede lækre retter fra det polske køkken, tilbyder vi dig nogle fantastiske opskrifter til polske donuts, polsk honningrulle, polske valnødskiks, polsk valmuemousse, polsk mazurka med gær og rosiner, polsk zrazy.

Anbefalede: