Osso Buco - Perfekt Kogt Kalvekød

Indholdsfortegnelse:

Video: Osso Buco - Perfekt Kogt Kalvekød

Video: Osso Buco - Perfekt Kogt Kalvekød
Video: How to Make Perfect Veal Osso Buco 2024, September
Osso Buco - Perfekt Kogt Kalvekød
Osso Buco - Perfekt Kogt Kalvekød
Anonim

Osso buko (Oso buco) - perfekt stuet kalvekødskank, er en specialitet i Milano, en ikonisk hovedret til regionen Norditalien. Ud over Milano er der også Osso Buco på toscansk. Generelt på de forskellige områder tilføjer de oprindelige folk noget af sig selv til opskriften.

Oversat fra italiensk betyder Osso buko et hul i en knogle. Italienerne foretrækker fadet netop på grund af dette hul i knoglen - på grund af knoglemarven, som adskiller sig meget let på grund af den måde, skaftet skæres på.

Oksekød er en af de sværeste at lave mad. For at gøre det skørt og ikke holde det tørt, skal det koges i lang tid på lav eller moderat varme. En anden hemmelighed i forberedelsen ligger i tykkelsen på stykkerne - jo tyndere de er, jo mere ømme bliver den - især hvis kødet kommer fra et ungt dyr.

Oso buko

Oso Buko
Oso Buko

Nødvendige produkter: 1.250 kg kalvekødskank (4 skiver), 3 store gulerødder, 2 løg, 4 tomater, 2 spsk. tomatpuré, 1 tsk. vegetabilsk bouillon, 3 spsk. persille, 3 fed hvidløg, 1 tsk. revet citronskal, 3 spsk. olivenolie, salt, friskmalet sort peber, 1 kop hvidvin

Fremstillingsmetode: Gulerødder rengøres og skæres i strimler. Skræl en løg, riv den og hug den fint. Skræl tomaterne og skær dem i terninger. Hvidløgsfedter rengøres og finhakkes.

Varm olivenolie i en gryde. Rul skaftstykkerne i mel og steg dem indtil de er gyldne. Kødet tages ud, saltes og drysses med masser af sort peber.

Steg gulerødder, løg og hvidløg i den resterende olivenolie. Når det er blødt, tilsæt flere tomater, vin og tomatpasta.

Skaftstykkerne returneres til grøntsagerne og drysses med bouillon. Lad skålen simre over medium varme i ca. 1 time og 15 minutter. Om nødvendigt tilsættes mere bouillon.

Lige inden slutningen tilsættes den finthakket persille og revet citronskal. Lad det stå på komfuret i yderligere 5 minutter. I den klassiske opskrift drysses skålen med traditionel italiensk gremola.

Osso buko serveret med risotto drysset med parmesan eller kogt ris.

Anbefalede: