De Mest Populære Specialiteter Fra Det Spanske Køkken

Video: De Mest Populære Specialiteter Fra Det Spanske Køkken

Video: De Mest Populære Specialiteter Fra Det Spanske Køkken
Video: Udon soba restaurant i Tokyo, Japan, der åbner kl. 22:00 / japansk street food 2024, September
De Mest Populære Specialiteter Fra Det Spanske Køkken
De Mest Populære Specialiteter Fra Det Spanske Køkken
Anonim

I det temperamentsfulde køkken i Spanien er sandsynligvis den mest berømte tomatsuppe gazpacho. Hendes hjemland er Andalusien. Der er ingen enkelt opskrift på tilberedningen. Hver husmor i Spanien laver forskelligt mad, men alle opskrifter forenes af tomatbasen.

Traditionelt for det spanske bord er køddelikatesser skinke og chorizo. En integreret del af dette lækre køkken er fisk og skaldyr. Spanierne elsker fisk og skaldyr - blæksprutter, muslinger og rejer.

Den mest populære af forretterne er tapas - disse er forskellige typer bid og små hors d'oeuvres af grøntsager og kød. Sorter kan være varme eller kolde.

Tortillaer
Tortillaer

Tortillaer er også meget populære i Spanien - tynde kager, hvor kød og grøntsager er pakket.

Men hvad det spanske køkken ikke kan undvære, er den berømte paella. Denne skål er kendt over hele verden. Det er en varm blanding af ris og forskellige tilsætningsstoffer. Disse kan være fisk og skaldyr, kød, grøntsager, krydderier og andre produkter.

For at forberede paella med fisk og skaldyr har du brug for 600-700 gram ris, 2-3 tomater, 100 ml olivenolie, 1 grøn peber, 1 tsk safran, 2 liter vand, 300 gram blæksprutte, 1 rød peber, 500 gram rejer, 1 fed hvidløg, 600 gram muslinger, 400 gram ærter i dåse, 1 løg, persille og salt.

De mest populære specialiteter fra det spanske køkken
De mest populære specialiteter fra det spanske køkken

Rejer koges i saltet vand. Kog muslingerne i en anden gryde. Bland de to bouillon og tilsæt safran. Opvarm olivenolie i en dyb stor stegepande og hæld finhakket løg og hvidløg.

Skræl en squash, rasp den og skær den i små terninger. Hak den grønne peber og tilsæt til gryden. Tilsæt blæksprutte og lad dem simre, indtil væsken er reduceret.

Hæld derefter risen og steg i 5-10 minutter. Hæld i bouillon, og når det koger, lad det stå på svag varme i 20 minutter, omrør, og tilsæt om nødvendigt mere bouillon.

Tilsæt rejer ca. 5 minutter før risen er klar. Hak rød peber og persille separat og tilsæt til paellaen.

Muslinger og grønne ærter tilsættes også, når risen er klar og fjernet fra varmen. Dæk hele paellaen med aluminiumsfolie til gryderet, og efter 5-10 minutter er den klar til servering.

Anbefalede: