Kulinariske Traditioner Til Påske Rundt Om I Verden

Video: Kulinariske Traditioner Til Påske Rundt Om I Verden

Video: Kulinariske Traditioner Til Påske Rundt Om I Verden
Video: Как ПОХУДЕТЬ или как НАБРАТЬ вес? Му Юйчунь. 2024, September
Kulinariske Traditioner Til Påske Rundt Om I Verden
Kulinariske Traditioner Til Påske Rundt Om I Verden
Anonim

påske er den næst lyseste kristne høytid. Denne ferie er en lejlighed til at samle slægtninge, venner og bekendte omkring påskebordet ikke kun i vores land, men også for alle kristne. I forskellige lande er festbordet en glæde og i overensstemmelse med lokale skikke. Det eneste, der forener dem, er æggene.

Det traditionelle bulgarske bord består af lam, malede æg og påskekager. Forbered den forårgrønne salat af salat, radiser, frisk løg og hvidløg, persille. Som en ekstra ingrediens til salaten er skrællede malede æg, der beriger dets smag. I påsken hilser alle Kristus er opstanden! og kæmp med påske farverige æg.

Til påske i Italien tilberedes den såkaldte traditionelle kage - Colomba Pasquale. Dette er en pasta og er en dueformet påskekage. Colomba er traditionelt lavet med kandiserede stykker citrusfrugter, og toppen kan drysses med glasur eller drysses med mandler. Der er også lam med ristede artiskokker på bordet.

Italiensk påske colombabrød
Italiensk påske colombabrød

I Frankrig spises et lammehoved traditionelt med urter, lever og bacon. Men i forskellige regioner er der f.eks. Svinekød med trøffelsauce, pandekager, mandelkage med kandiseret appelsin eller en sød dejkrone.

I Østrig begynder ferien med ruller med et kryds på. Værterne forbereder en kage kaldet vejkuhen, som tændes i en kirke. Fårekød, oksekød eller kylling med garnering af grøntsager tilberedes også.

Australske påske ruller med et kryds
Australske påske ruller med et kryds

Ungarere lægger særlig vægt på påskelammet. Den skal vaskes med vin inden bagning og serveres med forgrøntsager. Udover luksus serveres kogt eller røget skinke, vævet tærte og æg med mættede farver og mønstre.

I Finland spiser de den såkaldte Mämmi, som er lavet af ristet brun malt og rugmel. Det bages i små papkasser, der ligner strukturen af en træbark.

Russisk påske
Russisk påske

I Rusland spiser de den såkaldte påske, som også er navnet på påske, men på russisk. Kagen med samme navn er symbolsk for ferien der. Dens form ligner en pyramide og smager som ostekage. Påsken er dekoreret med kryds og er lavet af hytteost, æg, sukker, fløde og rosiner.

I Grækenland er Tsureki forberedt til påske - en påskekage i form af en krans, dekoreret med sukker og sesam. Et rødt påskeæg placeres i midten.

Græsk påskebrød Tsureki
Græsk påskebrød Tsureki

I Paraguay begynder påsken med små runde brød kaldet chipas, som er lavet af smeltet ost, mælk, æg, smør og kassava mel.

I Canada består påskefrokost af retter med kartofler, bagt bønner og æbletærte. Udover påskeharen er påskeliljerne også et symbol.

Anbefalede: