Berømte Retter Fra Det Spanske Køkken

Indholdsfortegnelse:

Video: Berømte Retter Fra Det Spanske Køkken

Video: Berømte Retter Fra Det Spanske Køkken
Video: Det molekylære køkken - en håndbog 2024, September
Berømte Retter Fra Det Spanske Køkken
Berømte Retter Fra Det Spanske Køkken
Anonim

Spanien er kendt for sin varierede menu. Her er nogle af de mest typiske og almindelige spanske retter med en kort beskrivelse af dem.

Forretter, kendt som tapas, kan tilberedes fra stort set alt og er små salte delikatesser, der serveres som forretter eller bare til at spise, hvis man ikke er særlig sulten.

Her er nogle muligheder:

Pincho de tortilla - består af en kartoffeltortilla, der serveres fast med en pind på et stykke baguette.

Pincho basco - er noget i retning af et miniaturespyd, der kun kan have kød, kød med grøntsager og kun grøntsager. Denne type spyd er typisk for den baskiske region. Pincho casco fisk, såsom rejer med aromatiske urter, er også almindelige.

Kroketter - selvom de har franske rødder, er de også meget almindelige i Spanien. De er normalt lavet af kartoffelmos og cosido gryderet.

Blækspruttechokolade - dette er blæksprutte grillet med persille og hvidløg.

Bortset fra det enorme udvalg af tapas, der tilbydes i næsten alle restauranter i Spanien, er en anden typisk ret paella. Det kan også varieres, da navnet faktisk kommer fra det fartøj, det er fremstillet i, og ikke fra et specifikt produkt. Imidlertid er ris altid til stede. Valencia-regionen er for eksempel kendetegnet ved paella lavet med ris, skaldyr og grøntsager, hvorpå safran skal tilsættes.

Meget populær i Spanien som hovedret er tortillaen, hvis hovedprodukt er kartofler, som du også kan tilføje næsten alt, men det foretrækkes at være magert.

Kold Gazpacho-suppe er også en spansk specialitet. Den tilberedes af tomater, agurker, peberfrugter og brød og serveres altid kold.

Meget typisk for det spanske køkken er risotto, som er ris, hvor vi kan lægge alle slags grøntsager samt sort ris, der er farvet ved grundig og langsom stegning af løg og hvidløg.

Spanierne er ekstremt kendere af alle slags kød og skaldyr. Opskrifterne på disse produkter kan også være de mest varierede.

Anbefalede: