Kulinarisk Brug Af Sorte Bønner

Video: Kulinarisk Brug Af Sorte Bønner

Video: Kulinarisk Brug Af Sorte Bønner
Video: TOP 10 MOST MASCULINE COLOGNES 😎 SMELL LIKE AN ALPHA MAN💥MENS COLOGNES 💥CurlyFragrance 2024, September
Kulinarisk Brug Af Sorte Bønner
Kulinarisk Brug Af Sorte Bønner
Anonim

Bønner er en plante af bælgfrugtsfamilien, der kommer fra Sydamerika. Det er blandt de planter, der vokser næsten overalt. Allerede i det 16. århundrede kendte hele Europa ham.

Der er mange typer bønner. Nogle er små, andre store, runde eller hvide, grønlige, gule og endda sorte.

Sorte bønner er blandt de mest interessante og lækre sorter af bønner. I en lille skål findes kun 1 g fedt, 41 g kulhydrater, 15 g fiber og 15 g protein.

Denne minimumsdosis giver kroppen 20% af den anbefalede mængde jern til voksne og 5% af det krævede calcium. Den indeholder også magnesium, kalium, fosfor, mangan, B-vitaminer.

Som enhver anden bønne er sorte bønner gennemblødt inden brug for at få mest muligt ud af dem. Bortskaffelse af vand er et svagt punkt, og beslutningen om, hvorvidt det skal gøres, er strengt individuel.

Ved madlavning bruges sorte bønner som normalt. Det er en del af et antal salater, supper, retter med kød og uden kød. Det bruges også til at lave vores yndlingsbønnesuppe.

Fad med Black Bob
Fad med Black Bob

Tiden til forberedelse varierer alt efter oprindelsen og vækstbetingelserne. De er oftest angivet på pakken. Det anbefales at indtage sammen med brun ris eller anden mad, der regulerer proteinindholdet.

Sorte bønner, som en mere eksotisk art, passer godt til eksotiske krydderier. Korresponderer godt med gurkemeje, nelliker, chili, kardemomme, kanel.

Mange foretrækker at bruge sorte bønnerda det ikke svulmer op i maven. Tværtimod - dets absorption danner en beskyttelse i tarmene og maven.

Den ufordøjelige fiber i den er faktisk mere end for eksempel i linser, men dens sammensætning hjælper bakterierne i tyktarmen med at producere smørsyre. Således intensiveres nedbrydningen mange gange.

Blandt andet har sorte bønner lavt fedtindhold og kan bruges i enhver diæt.

Anbefalede: