De Mest Berømte Typer Sushi

Video: De Mest Berømte Typer Sushi

Video: De Mest Berømte Typer Sushi
Video: The Most Popular Types Of Sushi In Japan 2024, September
De Mest Berømte Typer Sushi
De Mest Berømte Typer Sushi
Anonim

Mange siger, at sushi er en livsstil. Hvis du endnu ikke har fået modet til at prøve disse lækre bid af ris og rå fisk, skal du ikke spilde tid. Sushi er ikke kun en fornøjelse for maven, men også for alle sanser.

I gamle tider spiste japanerne mad rig på fisk og skaldyr fra de omkringliggende have. De lærte at opbevare nyfanget og renset fisk ved at placere den i store træbeholdere.

Hver række fisk blev drysset med salt og nogle gange ris, hvilket også forhindrer fisken i at rådne. Fisken, presset med et tungt låg, blev sådan i flere måneder, og i løbet af århundreder blev forarbejdningsperioden kortere og kortere.

I det 19. århundrede var kok Yohei den, der gjorde innovationen til at tilbyde fisk rå. Den utrolige smag spredte bites popularitet, og sushi begyndte at blive tilbudt i forskellige stilarter.

Der er mange typer sushi, du kan prøve i dag. Men blandt de mest berømte er:

De mest berømte typer sushi
De mest berømte typer sushi

Nigiri

De er små ris "fingre" dækket af fisk eller noget andet. Der er utallige kombinationer af nigiri-sushi - med tun, rejer, ål, blæksprutte, blæksprutte og omelet.

Gunkan

Dette er også en lille kop lavet af blandinger og nori fyldt med forskellige fisk og skaldyr. Blandt de utallige kombinationer af gunkan-sushi er de mest berømte dem med søpindsvin og forskellige typer kaviar.

Temaer

Disse er kegler af ris, fisk og grøntsager indpakket i tang / nori /.

De mest berømte typer sushi
De mest berømte typer sushi

Maki sushi

Disse ruller er lavet af ris og tang med fisk og / eller grøntsager. Der er forskellige typer maki sushi, afhængigt af hvordan de tilberedes:

- Futo-maki - tykke ruller;

- Hoso-maki - tynde ruller;

- Ura-maki - rulle drejet udad;

Oshi-sushi

Dette er presset sushi, hvor fisken presses på risen i en trækasse.

Sashimi

Det er en rå fisk serveret i stykker. Det skæres oftest på forskellige måder for at understrege fiskens udseende. Hira Zukuri er et standard firkantet stykke, den tyndere hedder Ito Zukuri, og den mindste Kaku Zukuri er tykkelsen på et ark papir.

Inari

Inari-sushi er meget let at tilberede, prisen er ikke ret dyr. Det er stegte poser med tofu (aburage) fyldt med ris.

Anbefalede: