Shopska Salat Blev Nummer 1 I Europa

Video: Shopska Salat Blev Nummer 1 I Europa

Video: Shopska Salat Blev Nummer 1 I Europa
Video: Болгарская кухня: Традиционные салаты: Шопский салат, Таратор и Снежанка | Укусы и история 2024, September
Shopska Salat Blev Nummer 1 I Europa
Shopska Salat Blev Nummer 1 I Europa
Anonim

De endelige resultater af afstemningen om den mest foretrukne europæiske ret viste, at den bulgarske Shopska-salat er blevet den mest populære europæiske ret.

Europa-Parlamentets initiativ - The Taste of Europe, mod hinanden de mest typiske nationale retter fra det europæiske køkken. Afstemningen fandt sted på Europa-Parlamentets Facebook-side på det sociale netværk.

Den bulgarske Shopska-salat har samlet flest likes - 19.200, hvilket sætter vores salat på det hæderlige førsteplads.

Efter Shopska-salaten kom den litauiske rosesuppe derefter, og de rumænske kålblade kom på tredjepladsen.

Alle indbyggere på det gamle kontinent kunne stemme på Europa-Parlamentets websted, og ideen med Taste of Europe var at vise de mange lækre opskrifter på kontinentet.

Shopska-salaten førte igennem hele kampagnen, og den litauiske kolde suppe fulgte tæt.

Opskriften på vores nationale salat blev også offentliggjort på Facebook-siden, så enhver europæer kan tilberede den derhjemme.

Shopska-skifer
Shopska-skifer

Selvom Shopska-salat er ret populært i vores land som en national skål, er sandheden, at den ikke er taget fra det traditionelle bulgarske køkken, men blev skabt af mesterkokke fra Balkantourist i midten af 50'erne. Shopska-salaten fik sit sidste udseende i 60'erne.

De udvalgte produkter - tomater, ost, agurker, løg og peberfrugter, blev målrettet valgt til at genskabe farverne på vores nationale flag og til at inspirere patriotisme i bulgarerne.

I Italien fremstilles der også lignende salater, som inkluderer mozzarella, tomater, basilikum og avocado og er arrangeret som deres nationale flag.

På grund af Shopska-salatens popularitet har nogle af Bulgariens nabolande (såsom Serbien og Makedonien) gentagne gange udtalt, at skålen kommer fra deres nationale køkken.

Shopska salat er meget populær i både Tjekkiet og Slovakiet, da tjekkerne foretrækker at spise den uden løg og peber, og i Slovakiet tilføjer de sukker til salaten.

Anbefalede: