Typiske Retter Fra Det Maltesiske Køkken

Indholdsfortegnelse:

Video: Typiske Retter Fra Det Maltesiske Køkken

Video: Typiske Retter Fra Det Maltesiske Køkken
Video: Det molekylære køkken - en håndbog 2024, September
Typiske Retter Fra Det Maltesiske Køkken
Typiske Retter Fra Det Maltesiske Køkken
Anonim

Malta ligger lige under øen Sicilien. Dette lille "punkt" i Middelhavet er en integreret del af Europas antikke historie.

Maltesisk er folk der elsker fest og underholdning. Absolut enhver landsby eller by på øen har sin egen ferie - "festa", dedikeret til skytshelgen. Festivalen er den vigtigste begivenhed i kalenderen for enhver bosættelse, og alle deltager i forberedelserne til den.

Andre vigtige begivenheder for den maltesiske befolkning var hestevæddeløbene, regattaen til ære for Maltas sejr over den osmanniske invasion i 1565 og karnevalet i midten af februar.

Hver ferie i Malta fejres med overdådige fester med typiske retter på øen. De fleste af dem er lånt fra det unikke italienske køkken. Restauranterne langs kysten af øen tilbyder engelsk køkken.

Fisk og skaldyr
Fisk og skaldyr

Det er svært at finde traditionel maltesisk mad, da deres køkken er ret beskedent. Malteserne har en særlig opskrift til fremstilling af kanin og krydret kager. Deres feriemad kaldes fan.

Det er en marineret kanin, der overnatter i vin og laurbærblad. Hæld saucen over spaghetti og læg det lækre kaninkød omkring dem. En anden specialitet er fisk med grøntsager. Denne ret er traditionel for Maltas fattige befolkning.

Maltesiske honningkringler
Maltesiske honningkringler

Den traditionelle side skål til næsten enhver maltesisk skål er bigila. Det tilberedes ved at stege vegetabilske julienner i olie og derefter tilsætte bønner og sauce.

En af de mest typiske fødevarer, der indtages på Malta, er den maltesiske pølse. Det er ekstremt velsmagende og kan findes i de fleste restauranter på øen. Det kan spises rå, tørret eller bagt.

Mod slutningen af sommeren erstattes pølsen dog med stegte løg (delfinfisk) i tomatsauce. Maltesisk surdejsbrød, skåret i tykke skiver, er også meget æret.

Men den ægte kultret, som du bestemt bør prøve, hvis du lander på Malta er braggoli. Her er hvad det er, og hvordan man laver det derhjemme:

Maltesisk braggoli
Maltesisk braggoli

Maltesisk humle

Nødvendige produkter: 800 g oksekødsskulder / tynde skiver og godt pundede stykker /, 2 tsk. tør rødvin, 2 lm. løg, 1 laurbærblad

Til fyldning:

300 g hakket oksekød, 100 g ternet bacon, 2 æg, 3 spsk. knust hvidløg, 1 tsk. store brødkrummer, 2 spsk. finhakket persille, salt, spidskommen, sort peber, olie

Fremstillingsmetode:

Steg hakket kød, bacon, hvidløg og brødkrummer i en dyb stegepande. Når de skifter farve, tilsættes æg og krydderier til dem. Varm op på høj varme under omrøring i ca. 30 sekunder.

Fyldet placeres på oksekødstykkerne og rulles i ruller. De er bundet med tråd eller spikret med en metalspyd. Steg i kogende olie i 4-5 minutter, og læg dem i en bred gryde oven på grovhakket løg.

Hæld vinen og lidt vand, tilsæt laurbærbladet, en knivspids sukker og salt. Gryderet over svag varme under et låg i ca. 1 time. Server som løg og sauce drysset på braggioles.

Anbefalede: