Regler For Fin Spisning Af Grøntsager

Video: Regler For Fin Spisning Af Grøntsager

Video: Regler For Fin Spisning Af Grøntsager
Video: Actinidia. Alt om at dyrke mirakelplanter. 2024, September
Regler For Fin Spisning Af Grøntsager
Regler For Fin Spisning Af Grøntsager
Anonim

Undertiden bliver den udsøgte spisning af grøntsager en reel udfordring: ærter flyver som kugler, oliven falder ned i décolletéen, og salat ligner en kæmpefugls vinge, som du ikke kan kæmpe for.

Der er uskrevne regler for at spise grøntsager, der gør det muligt at gøre dette elegant og uden problemer. Hvis de friske grøntsager serveres som en salat, skåret i små stykker, skal de spises på den klassiske måde - med en kniv og gaffel.

Bestiket er mindre end hovedretten. Kniven er især nyttig, hvis du har et stort stykke peber, et helt salatblad eller en smukt skåret tomat på din tallerken.

Du skal dog ikke skære alt i små stykker, men skære et stykke lige før du lægger det i munden. Hvis du får serveret kogte eller stuvede grøntsager, der er finhakket, behøver du kun en kniv for at flytte grøntsagerne på din gaffel.

Når grøntsagerne er en del af en cocktailbuffet, kan der være groft hakkede tomater og agurker samt salatblade, og der er store knivspidser ved siden af pladen.

Vi lægger de ønskede grøntsager i den personlige tallerken med tang, og derefter tager vi en kniv og en gaffel for at skære dem i mindre stykker. Det betragtes som en manifestation af dårlig smag, hvis du spiser grøntsager med dine hænder på en cocktail.

Når grøntsager serveres med saucer, såkaldte dips, hvor hver grøntsag smeltes, skal du bruge plastspyd til at gøre dette.

Hordover
Hordover

Hvis stykket er for stort, må du ikke dyppe det igen i saucen efter at have bidt det. Små ærter eller majskerner kan blive til ægte skaller, hvis vi ikke spiser dem ordentligt.

Derfor skal vi være forsigtige med denne proces. Brug en kniv til at skubbe et par korn på din gaffel som en ske. Hvis de vælter, trykker vi let på dem.

Oliven er gennemboret med specielle plastsabber eller -pinde. Men hvis vi ikke er på et cocktailparty, men på en picnic eller familiesammenkomst, kan vi spise oliven med fingrene.

At spise kartofler er en videnskab. For eksempel indtages puréen ved hjælp af en kniv og gaffel, og med en kniv lægger vi en portion puré på gaffelen. Hvis vi har en stor kartoffel i vores tallerken, skærer vi ved hjælp af en gaffel stykker, og med kniven placeres de på gaffelen som på en ske.

For at forbruge smukt bagte kartofler, der ikke er skrællet, kræves der stor dygtighed. I venstre hånd tager vi gaffelen og holder kartoflen, og med højre sænker vi skrælen lidt ved hjælp af en kniv.

Stegte kartofler, der spises med fingrene i fastfoodrestauranter, indtages i en højtidelig atmosfære ved hjælp af en kniv og en gaffel - kartoflerne skubbes med kniven og stikkes på gaffelen.

Anbefalede: