Kulinarisk Brug Af Chufa (malet Mandel)

Video: Kulinarisk Brug Af Chufa (malet Mandel)

Video: Kulinarisk Brug Af Chufa (malet Mandel)
Video: Tiger Nuts Benefits * Nagarmotha Ke Faydy * Benefits Of Chufa 2024, September
Kulinarisk Brug Af Chufa (malet Mandel)
Kulinarisk Brug Af Chufa (malet Mandel)
Anonim

Chufa eller Knuste mandler er en ukendt plante i vores land. De, der kender møtrikken, bruger sjældent dyrkning af den. Sandheden er, at dette slet ikke er en besværlig indsats. Høsten af malede mandler giver en anden velsmagende og sund grøntsag på bordet.

Chufata er en ekstremt nyttig plante med fremragende smag. Cirka 25% af kvalitetsfedtstoffer findes i dets sammensætning. Dens smag er defineret som noget mellem hasselnødder og mandler.

Oprindelsen af chufaen er uklar. I dag findes planten i Nordafrika, Sydeuropa og Asien, den subtropiske del af Nordamerika. Der er flere sorter, de mest populære og anvendte er den dyrkede chufa var. sativus. Det var blandt de vigtigste kilder til mad i det gamle Egypten og blandt de første afgrøder generelt.

Kultiveret chufa blomstrer sjældent og danner frø, hvorigennem det spredes. Andre arter af chufa blomstrer voldsomt og betragtes ofte som skadelige ukrudt, selvom deres knolde spises.

Det interessante ved chufa er, at det ligner græs, men ikke hører til græs. Det fjernes om efteråret, når planterne tørrer ud. Plantens tørrede knolde bruges til madlavning. De kan også spises rå. I denne tilstand er de ømme og let saftige. Nogle bager dem.

Chufa møtrik mælk
Chufa møtrik mælk

Chufa nødder er ekstremt populære i Spanien og Mexico, især som råmateriale til fremstilling af den forfriskende drink Horchata. De fås også tørret i helsekostforretninger.

I nogle lande malet mandel bruges i konfektureindustrien. Det tilsættes oftest til chokolade, slik, kager, kakao. Halva er også lavet af chufa.

Mel produceres også af malede mandler. Retter tilberedt med det absorberes godt af kroppen.

Mælk kan ekstraheres fra chufa derhjemme. Denne praksis er udbredt i Spanien. Den resulterende møtrikmælk har en udtalt helende virkning, hovedsageligt mod sygdomme i mave-tarmkanalen.

Kulinarisk brug af chufa (malet mandel)
Kulinarisk brug af chufa (malet mandel)

Til dette formål oversvømmes de knuste friske knolde med varmt kogt vand i forholdet 1: 4. Hvis de er tørre, gennemblødes de i varmt kogt vand og føres gennem en kødkværn. Lad stå natten over, filtrer derefter og gnid gennem en sigte. Sæt med sukker efter smag og server kølet.

Knolde af tiger nødder kan også tilsættes malet til melet til bagning af kager og kiks. Hjemmelavet marcipan kan også fremstilles af dem. Tørrede og ristede, de kan bruges til fremstilling af diæt og aromatisk kaffe.

Anbefalede: