Hvad Er Saccharose?

Video: Hvad Er Saccharose?

Video: Hvad Er Saccharose?
Video: Hvad er sukker/kulhydrat? 10 min. crashcourse. 2024, September
Hvad Er Saccharose?
Hvad Er Saccharose?
Anonim

Der er mange typer sukkerarter i naturen. Det vigtigste for os i øjeblikket er saccharose. I teknologi kaldes det sukker.

Saccharose er et biosyntetisk produkt, der akkumuleres i cellerne i nogle planter. Det er mest udbredt i planteriget, hvor det syntetiseres i de største mængder - op til 28% i sukkerrør, 18% i sukkerkost og andre. Således hører saccharose til en af de vigtigste grupper af næringsstoffer, nemlig kulhydrater.

Ren saccharose findes i naturen. Det er et farveløst krystallinsk stof med en sød smag. Dens fysiske egenskaber er vigtige for at forstå dets funktionalitet. Det opløses i vand, mens denne egenskab er begrænset i alkohol. Når det opvarmes, smelter det, karamelliseres og forkulles og frigiver vand under processen.

Det blev fundet, at molekylet af saccharose kan betragtes som afledt af dehydrering af et molekyle fructose og et molekyle glucose.

Kulhydrater kan derimod betragtes som afledt af to molekyler af monosaccharider (glukose, fruktose) ved frigivelse af vand. De kaldes disaccharider, ligesom saccharose eller sukker.

Sukker
Sukker

Samtidig kaldes blandingen af glucose og fruktose opnået ved hydrolyse lagerbeholdningssukker. Processen kaldes inversion, og det resulterende invertsukker er honning. Eksperter siger, at den eneste rigtige honning er den, der er sukkerholdig.

Kunstigt kan det opnås ved at lave syltetøj efter tilsætning af en teskefuld citronsaft. I modsætning til saccharose er invertsukker sværere at krystallisere end saccharose. Dette er også grunden til, at slik ikke kandiseres.

Saccharose er blandt de produkter, der er meget udbredt i fødevareindustrien. De har et højt kalorieindhold. Deres koncentrerede opløsninger har en udtalt antiseptisk virkning.

Anbefalede: