Fakta Om Mango

Fakta Om Mango
Fakta Om Mango
Anonim

Som enhver frugt er mango ikke kun lækker, men også meget nyttig. Selvom det ikke bruges meget i vores land, har vi stadig muligheden for at evaluere dets kvaliteter.

Mango betragtes som kongen af frugter rundt om i verden, og det er ikke tilfældigt. Det er forbundet med mange interessante legender, historier og interessante fakta. Mangos hjemland er det østlige Indien, Burma og Andamanøerne.

Navnet mango kommer fra det tamilske ord mangkay eller mand-homoseksuel. Da portugisiske købmænd bosatte sig i Vestindien, ændrede de navnet på frugten til manga.

Mangotræet spiller en hellig rolle i Indien. Det er et symbol på kærlighed, og nogle mener, at mangotræet har evnen til at opfylde ønsker.

Mere end tyve millioner tons mango dyrkes i troperne og subtroperne. Indien er den største producent af denne frugt.

Bladene på mangotræet betragtes som giftige og kan være dødbringende for dyr. Det anbefales ikke at blive brugt til at tænde brande, fordi de giftige dampe irriterer øjnene og lungerne.

Mango
Mango

Mange asiatiske konger og dignitarier havde deres egne mangoplantager, da de blev betragtet som et tegn på høj social status. Derfra kom traditionen til præsenterer mangofrugt.

Det er almindeligt at sprede mangobladene under et bryllup for at ønske bruden og brudgommen et frugtbart ægteskab.

Når en dreng er født i familien, betragtes det som en ferie, og mangobladene er til stede igen, men så hænges de rundt om døren til huset og inde i det.

Indholdet af C-vitamin i grøn mango er højere end i modent. Mængden af beta-caroten øges i den modne frugt.

Botaniske slægtninge til mangoen er cashewnødder, jordnødder, jamaicansk blomme og gift sumac. Hinduer kan gnide deres tænder med mangokviste på dage, der betragtes som hellige.

Anbefalede: