Arugula - Velsmagende Og Nyttig

Video: Arugula - Velsmagende Og Nyttig

Video: Arugula - Velsmagende Og Nyttig
Video: Արգուլայով և Տանձով էկզոտիկ աղցան ENGLISH SUBTITLES / Restaurant Style Arugula Salad /Салат Рукколой 2024, September
Arugula - Velsmagende Og Nyttig
Arugula - Velsmagende Og Nyttig
Anonim

Arugula er en flerårig urteagtig plante, der blomstrer fra maj til juli. Det importeres fra Tyskland og Holland og dyrkes i stigende grad på hjemmebane.

Arugula er et vidunderligt alternativ til vores velkendte salater med tomater og agurker. Det har en karakteristisk smag, der aldrig kan forveksles. Det betragtes som et kraftigt elskovsmiddel.

Svovlglycosidet glyconasturcin findes i sammensætningen af arugula. Det frigiver essentiel olie tæt på sennep, hvilket er meget nyttigt. Den indeholder også vitamin A, C og K, mineraler calcium, kalium, magnesium, fosfor og natrium samt organisk syre.

Arugula Salat
Arugula Salat

Der er tegn på brugen af arugula for tusinder af år siden. Det er blevet brugt som et slimløsende middel ved kronisk bronkitis såvel som til behandling af skørbugt. I det gamle Rom var planten en af de mest foretrukne ingredienser til salat samt en stærk tonic.

Forbrug af arugula fremmer normal stofskifte. Dens ingredienser øger hæmoglobin og bekæmper fedme.

Det bruges til at behandle alle former for betændelse i urinvejen, hududslæt, skjoldbruskkirtelsygdom, scrofula og anæmi. Derudover reducerer ekstrakten fra planten blodsukkeret i kroppen.

Pasta med Arugula
Pasta med Arugula

Når du vælger arugula, skal den være frisk. Bladene skal være friske og sprøde. Salaten kan opbevares i køleskabet i op til flere dage i frugt- og grøntsagsrummet.

Når det bruges i salater, skal dette gøres umiddelbart før forbrug, da planten efter at have skåret hurtigt mister sine ernæringsmæssige og smagskvaliteter.

Grøn arugula-salat passer godt til salat, kapers, pinjekerner, risotto, bønner, kogte kartofler, hytteost, parmesan.

Det smager godt med balsamico eddike og olivenolie og bruges i stedet for basilikum. Vaskebjørnsfrø blandet med orkidépærer, pinjekerner eller pistacienødder er et kraftigt elskovsmiddel.

Anbefalede: