Chadon Benny Eller Culantro - Hvad Er Det?

Video: Chadon Benny Eller Culantro - Hvad Er Det?

Video: Chadon Benny Eller Culantro - Hvad Er Det?
Video: Шадо Бени (culantro, chadon beni) Объяснил. 2024, September
Chadon Benny Eller Culantro - Hvad Er Det?
Chadon Benny Eller Culantro - Hvad Er Det?
Anonim

Kulantro, også kendt som Chadon Benny i det engelsktalende Caribien, er en urt, der giver retterne en meget interessant smag. Det bruges i vid udstrækning i køkkenet på Trinidad og Tobago - faktisk er det en af de vigtigste urter til madlavning i denne dobbeltørepublik.

Nogle gange brugt i asiatisk sushi. Det er hjemmehørende i Mexico, Syd- og Mellemamerika, men dyrkes også i Hawaii, Cambodja, Vietnam og Mexico. Den vokser hele året rundt i områder, hvor klimaet er varmt og fugtigt.

Culantro eller koriander har en lignende aroma, men den ene er ikke synonym med den anden. De er faktisk fjerne fætre, men Culantro er meget mere intens og kraftfuld (ca. 8 til 10 gange stærkere) i sin aroma. Derfor skal den bruges klogt og omhyggeligt.

Planten har lange og taggede blade og blomstrer i blåt. Når den blomstrer, begynder den at miste sin smag. Chadon Benny kan omdannes til en pasta sammen med sæsonbestemte greener. Det betragtes som et obligatorisk krydderi ved ristning af haj.

Det føjes ofte til bønner og risopskrifter. Når det er friskhakket, kan det smage kød, skaldyr, grøntsager og endda frugt.

Forberedt til te, lindrer Culantro med succes symptomerne på forkølelse og influenza og på trods af sin styrke lindrer mavebesvær. Når du laver mad, er det godt at tilføje det i starten, så det er muligt at låse op for smagen så fuldt som muligt.

Kulantro er en meget populær urt i det caribiske køkken. Der er en del af en berømt vegetabilsk blanding kaldet Sofrito.

Anbefalede: